Koningsdag in Echt

Informatie voor de standhouders

Om de activiteiten op Koningsdag een beetje vlot te laten verlopen, moeten we vooraf een aantal afspraken maken. Hieronder is een overzicht gemaakt van alle belangrijke informatie en afspraken die van toepassing zijn voor de standhouders tijdens de Kindermarkt.

Het opbouwen van de stands

De Kindermarkt begint om 14.00 uur . Met het opbouwen van je stand/ kraampje mag je om 13.00 uur beginnen. Wees sportief en begin pas met verkopen om 14.00 uur !!! Het is niet leuk als er mensen zijn begonnen met de verkoop terwijl anderen nog bezig zijn met het opbouwen van hun stand.

Ouders die hun kinderen met hun spullen met de auto komen brengen worden dringend verzocht vanaf 13.00 uur en alleen via de Wijnstraat naar binnen te rijden en de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers op te volgen. In de laatste week ontvangen alle standhouders een brief met daarin de laatste (belangrijke) informatie.

Op de marktplaats aangekomen dienen alle spullen snel te worden uitgeladen en dient de auto meteen uit het marktgebied verwijderd te worden. Als iedereen zich hieraan houdt zal alles soepel verlopen. De organisatie zorgt alleen voor een standplaats. Ouders en kinderen moeten zelf zorgen voor de inrichting van de plek.

Afbreken van de stand

De Kindermarkt duurt tot 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur kan begonnen worden met opruimen. S.v.p. alles mee terug naar huis nemen!! Ook dan mogen de ouders met de auto alleen via de Wijnstraat naar binnen rijden.

Prijzen

Zoals elk jaar zal een deskundige jury de verrichtingen van de marktkooplieden beoordelen en voor de beste stands/standswerk(st)ers zijn er herinneringsbokalen beschikbaar gesteld. De beste standwerker van de hele Kindermarkt ontvangt de wisseltrofee . Ook is dit jaar een prijs te winnen voor de beste spreuk om de klanten naar je kraampje te lokken. De prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 16.45 uur.

Belangrijke afspraken!

Je mag uiteraard zelf bepalen hoeveel je voor je "koopwaar" vraagt, als de prijs maar niet hoger is dan €7,50. Deelnemers die zich niet aan deze regel houden en door de organisatie worden betrapt, kunnen hun hele handel meteen inpakken!!!

De laatste jaren zien we steeds vaker dat ouders achter de kraampjes plaatsnemen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. De activiteit heet niet voor niets KINDER markt. Ook zien we een toename van de verkoop van bestaande producten zoals merksnoep, flesjes drank en soms heeft de stand veel weg van een kledingwinkel. Ook dat wordt niet langer getolereerd!!